top of page

Sonja Verberne

Sonja Verberne laat een ander geluid horen met betrekking tot downsyndroom. Zij is zowel professional als moeder van een dochter met downsyndroom. Al vroeg raakte zij geïntrigeerd door deze kinderen. Hun onbevangenheid, liefde en speelsheid betekent veel voor haar leven. Zij verdiepte zich meer en meer in mensen met downsyndroom, net zolang tot ze hen leerde begrijpen en met hen kon communiceren. Sonja ontdekte dat als ze zich echt gezien voelen en erkent worden voor wie zij werkelijk zijn, zij ook opbloeien. Hun talenten en kwaliteiten komen zo naar voren. De sleutel zit 'm in de taal herkennen en daar uiting aan geven. Dat is tegelijkertijd de sleutel naar meer acceptatie van deze bijzondere mensen met unieke kwaliteiten. 

Sonja heeft een achtergrond als complementair geneeskundige met specialisatie voor kinderen met downsyndroom en gedragsproblematiek.

Zij is directeur van Down-Expertise en ze richt zich in haar werk als trainer, EFT behandelaar/transformatiecoach met name op ouders, verzorgers en instellingen rondom mensen met downsyndroom.

 

Als moeder van Angie met het downsyndroom blijft haar liefde uit gaan naar alle innovaties die er binnen de zorg nodig zijn om deze hoog gevoelige mensen beter te kunnen begeleiden. Ook schrijft zij over de werking van onze hersenen, oude paradigma’s die van invloed zijn op ons persoonlijke en collectieve gedrag en hoe Emotional Freedom Techniques (EFT) een bijzondere methode is om vrij te worden van aloude programmeringen, zodat ieder die met haar werkt op pionierende wijze zijn/haar leven gezonder en met meer vervulling kan leven en zo een gezonde bijdrage kan leveren aan de wereld.

20201001_133711.jpg
bottom of page